Du kunne jo flytte på landet… 1


Simon Kvamm har lige gjort det. Susanne Brøgger har været her længe. Knud Romer skynder sig herud ved enhver given lejlighed. Her er megaskønt! Og når man flytter på landet fra byen, så er der rigtig mange ting, som bliver nemmere.

Først og fremmest, så er det nemmere at klare sig for færre penge, fordi husene generelt er billigere. Hvis man har mod på rendyrket simple living, så kan man snildt finde en bolig til 2-300.000 kr. Og man kommer RIGTIG langt for 1,5-2 millioner! Til gengæld er det nødvendigt med en bil, der kan starte, så man kan komme væk, hvis man er ved at få spat af al den ro, rene luft og smukke natur.

Når kvadratmeterne er billige er der plads til at udleve mange drømme. Legepladser, musikstudier, atelierer, frugtplantager, køkkenhaver og smukke pavilloner, store værksteder, herreværelser, hjemmebiografer, trætop-huse, hjemmebryggerier, systuer, dyrehold, klinikker til massage og zoneterapi. Sådanne drømme kan ofte udleves på matriklen og skal ikke søges, købes, etableres, lejes eller lånes andet steds.

Alle kender alle i lokalsamfundet. Vores Kevin Bacon-tal er næsten altid nul, uanset hvem vi støder på…. Vi kender hinanden fra hundetræning, fællesspisning og den årlige tyrolerfest, vi passer hinandens børn, reparerer hinandens biler og gifter os med hinandens eksmænd. Det lyder måske indspist og lidt kompliceret, men det ER skidehyggeligt, trygt og praktisk.

Forfængelighed bliver relativt. Man kan sagtens hente børn i børnehaven, spise på kroen eller handle i Netto med dårligt hår og træsko på. Vel at mærke uden at føle sig udenfor! Livet herude indeholder ikke så mange kontorer, rene gulvtæpper og mode-bloggere, som leder efter folk med en lækker street style…. Livet herude består mestendels af aktiviteter, som kræver en solid støvle og noget praktisk tøj. Og derfor er spændvidden på forfængeligheds-skalaen enorm, for både advokaten og svineavleren går i lige dét, der passer dem. Det er måske ikke altid kønt, men det er skønt at kunne færdes frit i et miljø, hvor fremtoning er SÅ underordnet.

Natten er tyst og sort herude. Det har kroppen og sjælen godt af. Stjernerne er tydelige og træerne står vagt og hvisker til hinanden i mørket. Jeg elsker vores nætter.

Når folk spørger mig, om jeg aldrig savner Aarhus, så er svaret nej. Da jeg boede derinde, syntes jeg, at det var fedt at jeg ville kunne hente Piratos og cola kl. 4 om natten, hvis jeg fik lyst. Men jeg gjorde det aldrig. Til gengæld gik jeg tit i Øst for Paradis. Nu ser jeg i stedet film i Klovborg Kino eller i Ry. Sæderne er blødere, slikudvalget er bedre og kaffen er billigere end i Øst. Jeg føler mig ikke helt så boheme-agtig og finkulturel på den pseudo-franske måde, når jeg parkerer min grimme grønne Peugeot foran Klovborg Kino. Til gengæld tager jeg mig rasende godt ud! Man kommer rigtig langt med et lag mascara, lidt blush og et truckerbad i Klovborg.

Provinsen ER provinsiel og hurra for det! Alt andet ville være falsk markedsføring. Men det er både fedt, spændende, hyggeligt, socialt og dejligt at bo her. Ja, der er huller i osten, men sådan er det vist også i København….

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Du kunne jo flytte på landet…

 • Martin Jensen

  Vi har lige bygget nyt hus på landet – eller i hvert fald næsten på landet. Det er lige indenfor byskiltet i en lille by, men så tæt på landet, så der 10-20 meter fra vores grund er en mark hvorpå køerne går og græsser.

  Der er masser af plads, masser af ro, og alligevel alle de ting vi skal bruge indenfor gå-afstand.

  Det har ikke været noget problem at flytte på landet – tvært i mod, har vi allerede lært flere at kende i det lille lokalsamfund i løbet af de 3-4 måneder som det har taget at bygge huset.

  Vores piger er startet i vuggestue (ja selvom man flytter på landet kan der stadig findes vuggestuer) og skole i den lille by.

  Vi nyder hver dag når vi står op at vi kan se den smukke natur lige uden for vinduet, og har ikke fortrudt noget som helst i forbindelse med at vi flyttede fra by til land.