Fø’sda’, mami!


Blomster

I dag er det min fødselsdag. 36 år. Seksogtredive! Meget er sket i mit liv siden der var 6 lys i kagen. Eller 16. Eller 26, for den sags skyld! I gamle dage forløb mine fødselsdage nogenlunde således:
Morgensang, flag, gaver på sengen, kage med i skole, fødselsdagssang igen, hjem til gæstebud, livretter, mere kage, flere gaver, slikposer, balloner, skattejagter og meget andet. Fødselsdag var i mange år lig med flødeskum for mig! Ordene ligner hinanden og med god grund. Når folk fortæller at de har fødselsdag eller skal til nogens fødselsdag, ser jeg altid et bjerg af flødeskum for mig…..med noget kage nedenunder et eller andet sted. I takt med at antallet af lys i kagerne steg, dukkede der lækre middage, parfumer, drinks, festrygning og byture oveni pakken.
Men med årene er min fødselsdag blevet lettere af-romantiseret. Jeg får ikke boller til morgenmad, jeg skal ikke have kage med til vennerne, der er ingen flødeskums-tsunami, jeg får ikke gæster i eftermiddag, jeg bliver ikke fuld i aften og jeg har allerede fået de gaver, jeg skal have. Og det er HELT okay og i overensstemmelse med mine præferencer. Alligevel har dagen en særlig stemning. Jeg er nogens mor nu og min dag er ligeså meget deres dag. Jeg har lyst til fejring, fordi det er hyggeligt med dem!
Så nu ser fødselsdage for mig cirka sådan hér ud:
Jeg pyntede selv op i går aftes med flag, serpentiner, lys og blomster. Jeg blev vækket med morgensang (ét vers), hvorefter jeg blev hoppet på af begge mine børn. Så fik jeg udleveret en pakke i julepapir (optur!), som indeholdt et maleri, Mattis har lavet. Det forestiller en ninja turtle (Rafael), og noget gulbrunt krimskrams, som ifølge Mattis er et kunstnerisk kompromis. Det SKULLE have været to hunde, Molly (gul lab) og Nanna (brun lab), men nu er det bare “hundelort”. Karl råber hurra (uuuaaahh!) hver gang han ser mig, senest mens jeg troede at jeg var alene på toilet. Når Karl vågner, henter vi Mattis og kører til lagkage-fest hos mormor og morfar og i aften henter vi take out. Husmoderen holder fridag 🙂
Vi har ikke rigtig etablerede fødselsdagstraditioner endnu i vores familie og helt ærligt, så er det ikke noget hverken Mads eller jeg går specielt meget op i – for vores eget vedkommende. Men for drengenes skyld vil jeg gerne have lavet nogle traditioner. Enkle, hyggelige og uomtvistelige, ligesom i min egen barndom. Efter nytår fylder Karl to og Mattis fem. Så må vi have kørt en fødselsdagsskabelon i stilling! Helst en med masser af flødeskum – og mulighed for at sk… i fred.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *