Så’n er det!


Jeg ELSKER at sove! Jeg vil meget gerne have 8-9 timer hver nat og efter en fantastisk nat med masser af hvile er jeg dybt taknemmelig. Og tænker med gru på minder som dette….:

Morgen. TIDLIG morgen med ungerne efter endnu en ujævn nat…. Karl hylede som en fornærmet grisling mellem 5 og 5.45, Mads gav ham en milliard sutter, tjekkede bleen, lullede, tyssede og gjorde krumspring, indtil rollingen kapitulerede og sov endnu en halv tiltrængt time. Mattis stod op kl. 23 og ville ikke i seng igen! Efter en hel masse trasken rundt, tuden, diskuteren og roden rundt endte jeg på madrassen i stuen sammen med ham og alle fik, langt om længe, noget søvn. Forsiden af medaljen er, at alle nætter ikke er sådan! Der forefindes også mere stabile natteforløb her i huset – gudskelov… Men altså, morgen: Mattis, Karl og jeg sidder på legetæppet og leger med LEGO. Og jeg spørger Mattis, om han kan huske natteroderiet. Det kan han godt. Kan han huske, hvor sur og ked af det han var? Det kan han også. Så fortæller jeg ham, at når han midt om natten beslutter sig for at hyle hysterisk, skælde os ud, vade rundt i huset og ikke ville sove nogen steder – så ender det altså med at jeg bliver meget træt, frustreret og sur! Om han kan forstå det? Det kan han godt! Så langt, så godt…. Jeg spørger, om han en anden gang vil være sød at fortælle mig, hvorfor han er sur og ked af det, så jeg kan hjælpe ham til at sove. Det vil han gerne. Fint! Jeg slutter af med at sige: “For sådan en dum nat vil vi helst ikke have igen…” Ungen kigger på mig, tænker et par sekunder. Og så kommer den. Sangen fra Elefantvask, som Mads og jeg synger, når tingene er hårde, bøvlede og svære at ændre. Mattis kigger på mig og synger stille – med et glimt i øjet: “Så’n er deeeet, ja så’n er deeet. Så’n er det, ja sådan er deeeet. Det’ noget loo-ort, jeg ved det goodt. Men så’n er det.”
Forsiden af dén medalje må være, at A: ungen er knivskarp og B: han har humor og ved at det kan bruges til at afvæbne morgengnavne, trætte mødre.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *